Имате въпроси?

Свържете се с наш специалист.

Обадете се сега:

0888 656 805

Акушерство и гинекология Бургас

Гинекология Бургас

Има много процедури, които могат да бъдат предоставени на хората. Някои процедури могат да включват: 

Колпоскопия : Ако резултатите от теста за намазване на Пап се върнат като ненормални, може да е необходимо по-задълбочено изследване на шийката на матката и вагината.
Процедура на електрически ексцизия на бримка (LEEP): процедура за бързо отстраняване на анормална вагинална тъкан в рамките на шийката на матката. По време на процеса се прилага локален анестетик и разтвор за повишаване на точките на отстраняване. Има вероятност да усетите воднисти, розови секрети, кафеникави секрети и леки спазми.
Ендометриална биопсия : процедура, която събира тъканна проба от ендометриума лигавица на матката. Пробата се тества и проверява под микроскоп за ненормални клетки или индикатори за рак.
Вмъкване на IUD : вътрематочно устройство, което е Т-образно и се поставя в матката през шийката на матката. Това е обратим контрацептив, който може да се направи в лекарски кабинет.
Nexplanon : представлява около 4 см имплант, който отива в горната предмишница. Този имплант освобождава хормоните за контрол на раждаемостта в тялото и може да издържи до три години. Този тип контрол на раждаемостта има 99% успеваемост за превенция на бременността.
Дилатация и кюретаж (D&C): извънболнична процедура за отваряне (дилатация) на шийката на матката за събиране на проби от ендометриална тъкан с кюрета. D&C може да се направи и за премахване на плода, който не е преминал естествено след спонтанен аборт или за предизвикване на аборт.
Лигация на тубула : операция за затваряне на фалопиевите тръби за предотвратяване на бременност. Известно е още като "връзване на тръбите".
Цистектомия на яйчника : отстраняването на киста, която или има солиден вид, по-голям от три инча в диаметър, има възможност да се превърне в рак или причинява постоянна болка. Кисти могат да бъдат премахнати, без да се премахне яйчник. Жените, които не предприемат контрол върху раждаемостта, произвеждат малки кисти на всеки друг месец, но те могат да изчезнат сами.
Акушерство и гинекология Бургас

Отделение Акушерство и гинекология Бургас | МЦ „Клиника Доц. Михайлов“

КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ АКУШЕРСТВОТО И ГИНЕКОЛОГИЯТА?

Акушерството и гинекологията са медицински специалности, които се фокусират върху два различни аспекта на женската репродуктивна система. Във Вирджиния Бийч OBGYN ние осигуряваме грижи за жените във всички фази от живота им, независимо дали раждат бебе или са преминали менопаузата.

Акушерството се занимава с грижите за бременните жени, нероденото бебе, раждането и раждането и непосредствения период след раждането. Акушерът гарантира, че майката и детето получават най-добрите пренатални грижи, за да гарантират, че раждането и раждането се извършват без усложнения и че ако е необходима намеса, това се извършва бързо и безопасно.

Гинекологията се занимава с всякакви заболявания, свързани с репродуктивните органи; матката, фалопиевите тръби, шийката на матката, яйчниците и влагалището. Гинеколог може също да лекува свързани проблеми с червата, пикочния мехур и пикочната система, тъй като те са тясно свързани с женските репродуктивни органи.

За да бъдете сертифициран като акушер или гинеколог, се изисква минимум 4 години обучение по резидентство след придобиване на обща медицинска степен. Двете специалности са тясно свързани и повечето от тези специалисти предоставят грижи и в двете области. Ето защо виждаме OB / GYN на вратата на кабинета на тези лекари. Докато 90% от гинеколозите раждат и бебета, акушер-гинеколозите ограничават практиката си до бременност и раждане.

Акушерство
Акушерството специално се занимава с благосъстоянието на бременната жена и нейното бебе. По време на бременност могат да възникнат редица усложнения като извънматочна бременност, което е състояние, при което ембрионът е във фалопиевата тръба, фетален дистрес, причинен от компресия, проблеми с плацентата или високо кръвно налягане, което може да бъде предвестник на сериозно заболяване, наречено прееклампсия.

Акушерът е обучен за тези и много други усложнения на раждането и гарантира, че майката и бебето са безопасно насочени през всички фази на бременността и раждането. Независимо дали бебето се доставя вагинално или чрез планирано или спешно цезарово сечение, акушер-гинекологът е обучен да се справи с всяка промяна, която е представена по време на естествения, но понякога сложен процес на раждане.

След раждането акушер-специалистът е съсредоточен върху здравето на майката и детето, като гарантира, че и двамата извършват прехода към рутинно ежедневие без смъртоносните усложнения, които са били обичайни преди сто години и за съжаление все още се срещат в страните от третия свят.

Медицинската специалност по акушерство е превърнала бременността и раждането в събитие, променящо живота, което трябва да бъде възприето с увереност, знаейки, че съвременната медицина е направила процеса безопасен и предсказуем.

Гинекология
Докато повечето гинеколози са и акушер-гинеколози, областта на гинекологията се фокусира върху всички други аспекти на репродуктивното здраве на жената от началото на пубертета през менопаузата и след това.

Жените посещават своя гинеколог за ежегодния им тест за ПАП и таза. Други причини жената да посещава гинеколога си поради инфекции или някаква болка или дискомфорт в матката, гениталиите или гърдите. Гинеколозите също помагат при проблеми с безплодието и контрацепция.

Гинекологията диагностицира и лекува заболявания на репродуктивните органи, включително рак на яйчниците, матката, шийката на матката, вагината и фалопиевите тръби. Гинеколог също лекува пролапс на тазовите органи. Това състояние обикновено се среща при жени в постменопауза с отслабени тазови мускули, които не могат да поддържат матката или пикочния мехур правилно.

Други лекувани заболявания са дрожди и бактериални инфекции, нередовна и болезнена менструация, болезнени сношения и други заболявания, свързани с менопаузата, които може да изискват операция.
Хирургични процедури

Гинекологията обхваща специфични хирургични процедури, свързани с женските репродуктивни органи. Най-често срещаните процедури са:

Превръзка на тръбите - постоянна форма на контрол на раждаемостта
Хистеректомия - отстраняване на матката
Оофоректомия - отстраняване на яйчниците
Салпингектомия - отстраняване на фалопиевите тръби
Биопсия на конус - премахване на предракови клетки в шийката на матката, идентифицирани по време на папа тест

 Акушеро гинекологична клиника Бургас „Доц. Михайлов“ работи с НЗОК. 

0888 656 805

Телефон за контакти

reception@mcmihailov.net

Изпратете ни съобщение.

Намерете ни

гр. Бургас, ул. "Шар Планина" 38