Имате въпроси?

Свържете се с наш специалист.

Обадете се сега:

0888 656 805

Отделение по Кинезитерапия Бургас клиника Доц. Михайлов.

Кинезитерапевтите разработват и наблюдават програми за упражнения, за да помогнат на хората да възвърнат мускулната сила и функция, загубена поради нараняване или заболяване. Някои кинезитерапевти се фокусират върху специфични видове пациенти или състояния, като хора, които се възстановяват от наранявания или такива с дегенеративна мускулно-скелетна болест.

Кинезитерапевтите знаят всичко за анатомията и как всяка част от тялото работи сама по себе си и във връзка с други части на тялото. Те ръководят пациентите чрез терапевтични упражнения, водна терапия, научаване на ходене, използване на протеза / ортопедия и разработване на режим на упражнения през целия живот. След това те избират упражнения, които ще постигнат конкретни цели за повишаване на силата или мобилността, без да причиняват на пациента болка или допълнителни щети. Кинезиотерапевтите наблягат на психологическите, както и физическите ползи от терапевтичните упражнения за рехабилитация.

За всеки пациент кинезиотерапевтът ще:

Оценете подвижността, силата и издръжливостта на човека
Обсъдете целите на лечението
Обучете пациента за това как работи тялото и какво причинява увреждането
Разработете подходящ, насочен план за лечение
Насочете пациента правилно да изпълнява упражнения
Следете напредъка
Променете плана според нуждите за постигане на конкретни цели
Осигурете подходящо адаптивно оборудване и обучение
Осигурете обучение на полагащите грижи
Освен избора на правилните упражнения, успешният резултат зависи от това колко добре терапевтът и пациентът работят заедно. Изграждането на рапорт и мотивирането на пациента да прави редовно упражненията е ключова роля на кинезитерапевта.

Добър кинезитерапевт в Бургас

Кинезитерапията е метод за лечение и профилактика, където основният инструмент  за въздействие върху физическото упражнение. Може да срещнете и името LFK или гимнастика. По същество кинезитерапията представлява използването на физическа активност, насочена към ефект върху човешкото тяло. Този вид терапия е успешно прилагане при различни условия:

- Остри наранявания и хронични заболявания на опорно-двигателния апарат - навяхвания, фрактури, разкъсване на връзки, артритни и артритни изменения в ставите, гръбначни деформации, възпалителни заболявания на меките тъкани;

- Болести на централната и периферната нервна система - след апоплектични състояния дискова болест и дискова херния плексити, радикулит;

- След спортни травми - кинезитерафията навременното включване ускорява възстановяването на спортиста го подготвя да се върне към спортната активност и намалява риска от повтарящи се събития;

- След операция - помага за възстановяване на нормалните жизнени функции и управление на потенциалните следоперативни усложнения;

- По време на бременност и след раждането - оказва положително въздействие върху жените и допринася за възстановяване на нормалната й физичекса активност и външен вид;

- В заседнал начин на живот - отличен начин за преодоляване на обичайното усещане за скованост в тялото при хора с ниска физическа активност или професии, изискващи дълго седене в една и съща поза.

Кинезитерапията използва и комбинира различни специализирани техники - пасивни и активни упражнения за движение срещу упражнения и уреди за съпротива, дихателни упражнения, стречинг, нервно-мускулни техники, мануална терапия, масаж и др. В комбинация с доказаното значение в хардуерната физиотерапия и разпространението означава, че кинезитерапията насърчава бързото връщане към нормалното функционално състояние на човека, премахването на болката и връщането към активен начин на живот.

В МЦ „Клиника Доц. Михайлов“ Бургас от кинезитерапевт се изготвят и провеждат кинезитерапевтични процедури от квалифицирани терапевти, които внимателно подбират и комбинират правилните методи и техники, съобразени с индивидуалната ситуация на конкретен човек.

Как да защитите и укрепите бедрата и коленете си

Хълбоците и коленете са проектирани да издържат цял ​​живот, но нараняванията, злополуките и артрозата могат да оставят ставите ви износени и много болезнени. Нашите експерти по хранене, ортопедия и упражнения споделят своите съвети за грижа за ставите.
Тазобедрените и коленните стави трябва да функционират добре, за да изпълняват най-основните и ежедневни движения, включително изправяне, ходене, бягане, огъване и разтягане.

Износване може да се случи по естествен начин с течение на времето, а в някои случаи операцията, включително и повърхността на бедрото ,  хип заместители и коленните заместители , могат да бъдат най-доброто решение в някои случаи. Но има неща, които можете да направите, за да намалите риска от артроза и да получите най-доброто представяне на бедрата и коленете си, може би за много години напред.

Попитахме нашите експерт кинезитерапевти за упражнения и правилно хранене, за техните съвети как да се грижите за ставите си.

Има много добри причини да отслабнете и грижата за ставите е една от тях. Хълбоците и коленете са носещи стави. Колкото по-тежки сте, толкова повече товар трябва да понесат и по-бързо ще се износят. Хълбоците или коленете ви дори могат да болят при ходене, ако носите излишно тегло.

Не е нужно да губите много, за да направите голяма разлика. Например, когато вървите нагоре или надолу по стълба, натоварването на коленете е приблизително седем пъти телесното ви тегло. Ако сте с наднормено тегло, това се увеличава много бързо. Но загубата само на един камък ще отнеме около седем камъка от колянната ви става с всяка стъпка.

Укрепете бедрата и коленете си с упражнения - но спокойно

Прекомерното физическо натоварване може да доведе до преждевременно износване на ставите. Много елитни спортни мъже и жени установяват, че имат проблеми със ставите си по-рано в живота от по-малко активните хора, но това не бива да ви отказва от упражненията.


Ползите от редовното упражнение далеч надхвърлят негативите. Изграждането на силен, гъвкав мускул около бедрата и коленете ще гарантира, че ставите не трябва да извършват цялата работа сами. Нежните упражнения и разтягания, фокусирани върху бедрата и коленете, могат да имат голямо значение за способността ви да избягвате и да се възстановите от нараняване и да намалите износването на ставите.

В отделението по кинезитерапия в МЦ „Клиника Доц. Михайлов“ може да получите адекватни съвети за подобряване на общото ви здравословно състояние и да изготвим програма за тренировка и балансирано хранене според индивидуалните ви нужди. Работим с НЗОК!

0888 656 805

Телефон за контакти

reception@mcmihailov.net

Изпратете ни съобщение.

Намерете ни

гр. Бургас, ул. "Шар Планина" 38