Имате въпроси?

Свържете се с наш специалист.

Обадете се сега:

0888 656 805

Видове лечебни масажи

Когато избирате тип масаж за артрит, умереното налягане е от ключово значение, защото стимулира рецепторите за налягане под кожата, които предават сигнали до мозъка, които облекчават болката и намаляващите стреса неврохимични вещества като серотонин, казва Тифани Фийлд, доктор на научните изследвания, психолог Медицинският университет в Маями. Всеки тип терапия за масаж на цялото тяло, която включва умерено налягане, включително самомасаж, трябва да помогне за облекчаване на болката при артрит и облекчаване на напрежението, казва тя.

Основни видове масаж
Преди да получите какъвто и да е вид масаж, консултирайте се с вашия лекар, за да се уверите, че масажът е безопасен за вашия артрит и всички други здравословни състояния, които може да имате. И не забравяйте да кажете на своя масажист, че имате артрит, и посочете конкретни стави, които са засегнати, преди сесията ви.

Шведски масаж. Шведският масаж е най-често срещаният вид масаж и това, за което много хора се сещат, когато чуят термина „масаж“. Шведският масаж включва продължително, течно погазване на мускулите и тъканите и е предназначен да намали болезнеността и сковаността в мускулите и ставите, да намали тревожността и да подобри циркулацията. Терапевтите могат да регулират налягането според вашата чувствителност и обикновено използват масло или лосион.

Масаж с дълбока тъкан.Масажът с дълбока тъкан се фокусира върху манипулирането както на горните, така и на по-дълбоките слоеве на мускулите и тъканите, като често се изисква интензивен, фокусиран натиск от терапевта. Масажът с дълбока тъкан е предназначен за справяне със силно напрежение или болка в мускулите и съединителните тъкани. Масажът с дълбоки тъкани може да причини продължителна болезненост, така че може да е неподходящ за някои хора с артрит.

Масаж с горещ камък, Предлаган в многодневни спа, масажът с горещ камък включва поставяне на гладки, нагряти камъни по гръб, докато лежите на корема си. Горещите камъни изпращат успокояваща топлина на мускулите и тъканите, освобождавайки напрежението и насърчавайки релаксацията. Други форми включват студени камъни, които могат да помогнат за възпалени мускули от наранявания или подуване, свързани с упражнения. Някои терапевти могат да използват както топли, така и студени камъни за контраст или за различни лечебни цели.

Масажи Бургас

0888 656 805

Телефон за контакти

reception@mcmihailov.net

Изпратете ни съобщение.

Намерете ни

гр. Бургас, ул. "Шар Планина" 38