Имате въпроси?

Свържете се с наш специалист.

Обадете се сега:

0888 656 805

Видове физиотерапия Бургас

Сърдечно-съдова физиотерапия Бургас
Сърдечно-съдовата физиотерапия е специализирана област на физиотерапията, която се занимава с лечението на клиентите със заболявания и наранявания в сърцето и белите дробове.

Мускулно-скелетна физиотерапия
Мускулно-скелетната физиотерапия е област на физиотерапията, която е специализирана за лечение на наранявания, които засягат мускулите, ставите и меките тъкани. Като лигамент навяхвания, мускулни щамове.

Неврологична физиотерапия
Неврологичната физиотерапия е специализираният клон на физиотерапията, който е специализиран за лечение на неврологични увреждания като Травматично увреждане на мозъка, Травма на гръбначния мозък.

Гериатрична физиотерапия
Гериатрична физиотерапия, известна още като Гериатрична рехабилитация, тя е клон на физиотерапията, който изучава проблемите на рехабилитацията и физическата терапия при възрастни хора.

Спортна физиотерапия
Спортната физиотерапия е специализирана област на физиотерапията, която се занимава с нараняванията, свързани със спортните хора. Травмите в спорта са различни от ежедневните наранявания. Спортистите изискват високо ниво на работа, което стресира докрай мускулите, ставите и костите им.

Физиотерапевтична рехабилитация
Физиотерапевтичната рехабилитация включва специализирани техники като тренировъчна терапия, постурал, походка, преквалификация и координация, преквалификация и ръчна манипулация на ставите. Физиотерапевтите могат да добавят методи за физическа терапия, включително електротерапия, ултразвук, акупунктура и др. Физиотерапевтите са експерти в диагностицирането и лечението на нараняванията.

Техники на физиотерапията
Има няколко вида физиотерапевтични техники, които физиотерапевтът може да използва според изискванията, както следва: Техника на стабилизиране (нежно плъзгане), съвместна манипулация, мобилизация на инструментите за физиотерапия (PIM). Техники за минимална енергия (METs), мускулно разтягане, невродинамика, техники за масаж и меки тъкани.

Начин на лечение на физиотерапията
Различни физиотерапевтични методи на лечение могат да се използват за клиент според изискването или нараняването. Те могат да бъдат: упражнения, ултразвук, електрическа стимулация и TENS, сцепление, стабилизиране на ставите, масаж, топлина, лед, йонофореза, лазерна или светлинна терапия, водовъртеж

Фитнес тренировка
Фитнес тренировките се определят като упражнения, предприети за подобряване или поддържане на физическото състояние и здравето на човек. Някои от предимствата на тренировката за физическа фитнес са намаляване на теглото, подобряване на пропорциите на тялото и подобряване на съпротивлението на организма, което намалява риска от заболяване. Има четири вида фитнес, които са важни за включване в рутината на физическата активност: сърдечно-съдови / аеробни упражнения, анаеробни упражнения, гъвкавост на ставите, мускулна издръжливост и сила.

0888 656 805

Телефон за контакти

reception@mcmihailov.net

Изпратете ни съобщение.

Намерете ни

гр. Бургас, ул. "Шар Планина" 38